930X122 MAIA

dacia_uzina

Sindicalistii de la Dacia deschid oficial conflictul de munca

Sindicalistii de la Dacia deschid oficial conflictul de munca, dupa esecul negocierilor de luni, 8 februarie, cu sefii companiei, privind majorarea cu 20% a salariilor tuturor celor aproximativ 14 mii de angajati. Liderul sindical Ion Iordache a declarat la RFI ca oferta conducerii uzinelor din Mioveni e departe de a fi satisfacatoare pana acum, deci greva generala nu este exclusa dupa parcurgerea tuturor etapelor legale pentru declansarea ei.

„In momentul de fata se redacteaza scrisoarea, sesizarea catre directorul general, ceea ce inseamna declansarea conflictului de interese, in conformitate cu legea conflictelor de munca. Daca raspunsul nu satisface asteptarile salariatilor, vom merge la conciliere la agentia teritoriala. Daca in urma concilierii nu ajungem la nici un acord, se vor demara procedurile pentru declansarea grevei. Revendicarea de baza a sindicatului este acordarea incepand cu 1 ianuarie a sumei de 520 de lei in suma fixa, pentru toti salariatii”, spune Iordache.

Liderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, mai precizeaza ca majorarea salariala s-ar justifica, date fiind rezultatele Dacia de anul trecut si previziunile privind anul curent.

Ultima greva la uzinele din Mioveni a avut loc in primavara lui 2008 si a durat aproximativ trei saptamani.

Sursa: Radio France International

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90