NOR CURIER 930X122

BANCI_SCOLARE

Sindicatele amenință cu greva generală în spitale și școli

După angajații din Sănătate, a venit rândul salariaților din Învățământ să protesteze în stradă. Membri ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, inclusiv din Argeș, vor picheta astăzi sediul Parlamentului, cu începere de la ora 11.

Principala revendicare este alocarea a 6% din Produsul Intern Brut pentru domeniul Educației. Sindicaliștii mai solicită, printre altele, o lege specială pentru salarizarea personalului din învățământ și depolitizarea sistemului. Miercuri, 6 noiembrie, și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ va organiza o acțiune de stradă. Este vorba de un miting în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului, miting urmat de un marș până în Piața Constituției. Pentru acest protest se anunță participarea a mai bine de 10.000 de profesori și cadre nedidactice din întreaga țară. Ca și medicii și asistenții medicali din sistemul public, și dascălii iau în calcul posibilitatea declanșării unui greve generale în cazul în care nu vor primi răspuns pozitiv de la guvernanți la revendicările lor.

Amintim că week-endul trecut mii de sindicaliști din Sănătate au făcut miting și marș în centrul Bucureștiului, cerând 6% din PIB pentru domeniu și creșterea salariilor, în special pentru medicii rezidenți.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3