930×122 CUMPANA 5

contracte de munca

sindicalisti_protest

SINDICATELE SUNT NEMULȚUMITE! IATĂ DE CE!

Sindicatele din industria românească au o mare nemulțumire. Supărarea lor este legată de maniera în care unii patroni aleg să facă angajările. Mai exact, sindicaliștii reclamă că numărul contractelor de muncă încheiate pe perioadă determinată sau temporară este mult prea mare.

Citiți și: Angajările în baza contractelor temporare de muncă, luate la puricat de agenţii ITM Argeş

Revolta sindicaliștilor a ajuns și la urechile deputatului PSD de Argeș Mircea Drăghici. Pentru a vedea dacă sindicatele au sau nu dreptate, parlamentarul i-a cerut ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, o statistică a contractelor de muncă.

Potrivit răspunsului primit de la ministru, contractele de muncă pe perioadă determinată se ridică la această oră la aproape 458.000, în timp ce numărul contractelor de muncă temporară este de circa 59.000 în întreaga țară. Pe de altă parte, conform aceleiași surse, în România există acum mai bine de 756.000 de contracte de muncă cu timp parțial. În ciuda supărării sindicatelor, totuși, de departe, numărul contractelor de muncă pe perioadă nedeterminată este cel mai mare: aproape 4.749.000.

Citiți și: UN MILION DE CONTRACTE DE MUNCĂ SUSPENDATE ÎN PERIOADA STĂRII DE URGENȚĂ

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

Donaris 570×90