EcoMoto 930×122

normă de amenzi

Sindicatul Europol acuză: Șefii poliției impun norme de amenzi!

Sindicatul Europol acuză șefii poliţiei din Constanţa că impun normă de amenzi pentru agenţii din subordine, iar cei care nu o respectă sunt mustrați, notează Digi24.

Citiți și: A vrut să-și pună capăt zilelor sărind în râul Argeș

IPJ Constanța a reacționat și a negat aceste acuzații, potrivit sursei citate.

„La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa nu există o normă de sancţiuni contravenţionale care ar trebui aplicate, de către poliţiştii din cadrul instituţiei”, a anunţat IPJ Constanţa.

Citiți și: Cu friptura pe scaun, sticla de bere în suport, muzica lăutărească la maximum și mâna stângă pe volan

Într-un comunicat, sindicaliştii fac referire la o situaţie de la IPJ Constanţa, dând exemplul unui agent care ar fi fost mustrat pentru că avea o medie de 18 sancțiuni pe lună, față de media de 28,9.

„Poliţistul din stradă este chemat singur în faţa şefului de birou ordine publică şi a adjunctului şefului de secţie, care evident este un «împuternicit», i se prezintă nişte cifre din care rezultă că e «nasol». I se reproşează că nu a produs suficiente amenzi sau că nu a avut suficiente intervenţii, inducându-i-se în mod direct că trebuie să «vâneze» mai mulţi cetăţeni, după care i se pune în faţă un proces-verbal unde semnează că a luat la cunoştinţă, şi că data viitoare se lasă cu sancţiune”, se arată în comunicatul Sindicatului Poliţiştilor Europeni.

„Următoarea critică, este de-a dreptul halucinantă și se referă la faptul că agentul în cauză a intervenit doar la 4 cazuri sesizate direct prin dispeceratul unității, în comparație cu colegii lui care au intervenit la 8,63 sesizări. Atenție, pentru ca toți cei care citesc aceste rânduri să înțeleagă despre ce este vorba, cei doi ofițeri îi reproșează agentului că pe durata serviciului său, nu au sunat mai mulți cetățeni la dispeceratul secției să sesizeze diverse”, au mai transmis sindicaliștii.

De asemenea, Sindicatul a anunțat că a sesizat deja conducerea Poliției Române cu privire la aceste nereguli grave.

Foto: arhivă ePitești.ro/descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90