NOR CURIER 930X122

Pitesti

EXASPERANT! 3 SĂPTĂMÂNI FĂRĂ SOARE ÎN PITEȘTI

A numărat şi conducerea Prefecturii Argeş, la fel ca multe alte persoane exasperate de vremea mohorâtă și ploioasă: soarele nu şi-a mai făcut apariţia în Piteşti, ca de altfel în mai toată țara, de peste trei săptămâni! Mai exact, de nu mai puțin de 22 de zile!

Citiți și: Zi de sărbătoare marcată de accidente multiple. Încă unul, acum, în Argeș

Conform specialiştilor, lipsa luminii solare ne face mai vulnerabili în faţa virozelor şi alergiilor, dar este şi principala cauză a oboselii şi depresiei. Soarele ne furnizează cea mai mare cantitate de vitamina D, iar cei mai afectaţi de lipsa acesteia sunt copiii în creştere, gravidele, mamele care alăptează şi bătrânii. O mulţime de oameni suferă din cauza lipsei soarelui şi mulţi ajung la spital cu afecţiuni respiratorii, cardiace sau psihice. Depresia este una dintre cele mai periculoase boli cauzate de lipsa luminii solare.

Ca să ne simţim mai bine în această perioadă fără soare trebuie să mâncăm multe fructe şi legume, să facem sport şi să ne odihnim.

Citiți și: Situație neplăcută în Pitești. Acești oameni trebuie să știe

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90