Donaris 930 x 122

    examen_auto

    Soferia – din ce in cea mai grea!

    Pitesti. 08 august 2010.
    Pana in data de 3 ianuarie 2011, unitatile de asistenta medicala in care sunt examinati candidatii pentru obtinerea permisului de conducere au obligatia de a se autoriza, conform unor noi reglementari legislative, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Sanatatii. Si examenul auto propriu zis se va schimba, conform proiectului aflat in dezbaterea MAI.

    Conform noii prevederi, lista unitatilor de asistenta medicala care au obligatia de a depune dosare la directiile de sanatate publica, in vederea autorizarii, este alcatuita din categoria cabinetelor medicale, a societatilor civile medicale, unitatilor sanitare ambulatorii de specialitate, cabinetelor medicale din ambulatoriul integrat al spitalelor, centrelor de diagnostic si tratament, centrelor medicale, precum si policlinicilor cu plata care au in structura specialitati ca medicina interna, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie.
    Dosarele trebuie sa contina, in functie de tipul unitatii, o serie de documente precum certificatul de inregistrare in Registrul Unic al cabinetelor medicale, autorizatia sanitara de functionare, dovada detinerii unui spatiu de care dispune in mod legal, dovada achitarii contributiilor la Fondul Unic de Asigurari de Sanatate, dovada detinerii asigurarii de raspundere civila in domeniul medical, dovada ca exista personal medico-sanitar angajat pentru specialitatile medicale necesare, dovada ca medicii si asistentii medicali au drept/autorizatie de libera practica, dovada ca fiecare angajat detine asigurare de raspundere civila, dovada detinerii aparaturii din dotare si a documentelor care dovedesc verificarea metrologica etc. De curand, Ministerul Administratiei a pus in dezbatere publica noul proiect privind organizarea testarilor de la examenul auto. Odata cu acest nou proiect, viitorii soferi au obligatia de a verifica starea in care se afla masina. Inainte de a se urca la volan ei trebuie sa verifice sistemul de franare. Trebuie sa controleze starea si presiunea pneurilor, dar si nivelul de ulei al lichidelor de racire. Examenul teoretic si proba practica nu se vor da in aceeasi zi, iar biletul de ordine va avea cod de bare.
    Candidatii la soferie vor avea de sustinut examenul de proba practica in trei etape, respectiv zile. Astfel, pentru a obtine permisul de conducere, doritorii vor fi obligati sa isi dovedeasca aptitudinile in localitate, in afara localitatii si pe timp de noapte, conform aceluiasi proiect.sursa:realitatea.net

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3