930 x122 grota rece

    maidanezi_cu_om

    Sondaj pentru soarta maidanezilor

    Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti, a comentat miercuri, 23 noiembrie 2011, în termeni favorabili adoptarea legii privind gestionarea câinilor fără stăpân. Pentru a se lua o decizie legată de soarta maidanezilor, însă, se va recurge la efectuarea unui sondaj de opinie în rândul cetăţenilor care vor avea astfel ocazia să îşi spună părerea. „Mă bucur că a fost adoptat în sfârşit un text de lege în acest sens. Trebuia odată şi odată să intrăm în linie dreaptă! Acum trebuie să vedem ce vom face cu personalul, căci există acea reglementare privind blocarea posturilor, iar noi trebuie să facem serviciu de ecarisaj…Poate că vom concesiona serviciul, vom vedea…

    Oricum, trebuie spus că eutanasierea este ultima măsură posibilă. Mai întâi este sterilizarea, apoi câinii trebuie ţinuţi în biobaza care va fi construită la Smeura – şi care este blocată la serviciul electronic de achiziţii publice de o lună şi jumătate – abia apoi, după ce nu revendică nimeni câinele, se trece la eutanasiere.

    Vom face un sondaj de opinie pentru a vedea şi ce spun oamenii. Poate vom recurge la adunări cetăţeneşti, şi aici este de discutat. Eu nu sunt pentru eutanasiere, ci pentru rezolvarea problemei. Dar se vede că doar cu sterilizarea vom ajunge tot ca acum”, a spus primarul.

    Tudor Pendiuc a mai adăugat că cetăţenii care vor adopta câinii vor trebui să facă ulterior dovada că îi hrănesc, că îi ţin în loc special amenajat sau în locuinţa proprie. În caz contrar, ei vor fi amendaţi cu sume de până la 700 de lei.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90