Donaris 930 x 122

sov_si_l_luca

Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca, retinuti

Sorin Ovidiu Vantu, controversat om de afaceri, a fost retinut din nou. De aceasta data, pentru un dosar de delapidare si spalare de bani. Alaturi de el a mai fost retinut si sindicalistul Liviu Luca, amandoi avand legatura cu un prejudiciu de 83 de milioane de euro in cazul Petrom Service.

Hotnews informeaza ca Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca au primit mandate de retinere pentru 24 de orefiind acuzati de savarsirea infractiunilor de delapidare (in dauna PETROM SERVICE S.A.) si spalare a banilor. Potrivit procurorilor, falimentarea controlata a PETROM SERVICE S.A.  a condus la prejudicierea societatii cu suma de 83.163.165 euro si afectarea a 72.000 membri ai Asociatiei Salariatilor.

Iata comunicatul Ministerului Public:

„Procurori ai  Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, la data de 7.11.2011, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 ore a inculpatilor Vintu Sorin Ovidiu si Luca Liviu, in cauza avand ca obiect savarsirea infractiunilor de delapidare (in dauna PETROM SERVICE S.A.) si spalare a banilor.

Probele administrate in cauza, pana in acest moment al urmaririi penale, au relevat faptul ca falimentarea controlata a PETROM SERVICE S.A.  a condus la prejudicierea societatii cu suma de 83.163.165 euro si afectarea a 72.000 membri ai Asociatiei Salariatilor, care, in calitate de actionari minoritari, nu au mai putut incasa dividendele, datorita activitatilor frauduloase de diminuare semnificativa a valorii actiunilor.

De asemenea, probatoriul administrat pana in prezent a relevat faptul ca falimentarea controlata a PETROM SERVICE S.A. a produs, indirect, prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.

Din ansamblul probelor administrate pana in prezent a mai rezultat faptul ca actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpararea, cu banii PETROM SERVICE S.A., a unor actiuni  supraevaluate de mai multe zeci de ori, apartinand unor societati comerciale si transferarea frauduloasa si controlata a banilor obtinuti pentru a ascunde identitatea beneficiarului real”.

De mentionat ar fi faptul ca senatorul de Dambovita Mircea Andrei, presedintele din acest moment al PDL Arges, a fost avocat al celor doi in unele dosare, inclusiv in cazul Petromservice.

In acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul S.C. Petromservice S.A., prin operatiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, in conturile personale sau al unor societati inregistrate in strainatate si in Romania, in special S.C. Realitatea Media S.A. (14.200.000 euro), S.C. Imobiliar Network 2002 S.A. (6.725.000 euro) si S.C. GM Invest S.A. (1.300.000 euro).

In aceasta cauza, cercetarile sunt in derulare si  in prezent procurorii procedeaza la audieri de persoane”.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3