EcoMoto 930×122

    sorina_3

    Sorina Marin: „Sunt hărţuită în fiecare zi”

    Sorina Marin, director adjunct al Agenţiei Regionale de Mediu Piteşti, susţine că este hărţuită „în fiecare zi” de noua conducere USL  a Agenţiei. Sorina Marin (care în 2010 a plecat de la PSD şi s-a înscris în PDL) afirmă că nu va renunţa cu una cu două la funcţia pe care consideră că a dobândit-o pe merit, în urma a 25 de ani de formare profesionala.  Sunt calificata pentru functia pe care-o detin.

     

    În ciuda presiunilor, Sorina Marin afirmă că nu are de gând să cedeze prea uşor. „Sunt funcţionar public de conducere, ocup funcţia prin concurs şi ordin de ministru, am respectat şi respect legea în activitatea mea profesională. Nu este funcţie politică. Nu sunt demnitar. Nu am dat declaraţii politice. Nu am funcţii politice.

    De ce să fiu schimbată politic? Aşa că am de gând să rezist atâta timp cât sunt hărţuită în fiecare zi de la diverse acuzaţii care mi se aduc până la controale repetate. Când am stat de vorbă cu persoane importante care mi-au cerut să plec din funcţie, şi, la un moment dat am vrut să mă retrag din funcţie, m-a deranjat că pentru ei nu contează studiile, profesionalismul…

    Am investit 25 de ani de şcoală în mine, pentru ce să mă retrag? Se fac presiuni, se cer note explicative fără bază legală şi fără să ştii care sunt motivele legale. În jur de 12 angajaţi ai ARPM Piteşti dau note justificative către noua conducere sub ameninţări cu comisia de disciplină.

    Se doreşte ca acestor oameni să li se oprească bani din salarii, pe motiv că au mers să preleveze probe de apă de la râul Argeş (activitate curentă) şi acolo nu era nimeni să le ştampileze delegaţia şi astfel să justifice bonul de benzină, etc, etc. Am însă de gând să rezist, atât pentru mine cât şi pentru a le acorda spijinul meu angajaţilor din instituţie”, ne-a declarat Sorina Marin.

    Mariana Ionescu, directorul Agenţiei Regionale de Protecţia Mediului Piteşti, ne-a declarat că nu ar fi vorba de hărţuire, ci de nişte consecinţe ale unui audit realizat de la nivel central în Argeş.

    „În presă au apărut tot felul de minciuni la adresa mea. Faţă de Sorina Marin nu am ce să comentez, nu am avut nicio discuţie cu ea. Însă în perioada iunie – august a fost efectuat un audit al Agenţiei Naţionale la Agenţia din Piteşti şi cu această ocazie s-au constatat anumite nereguli privind utilizarea fondurilor publice.

    Iar recomandarea a fost să anunţăm organele de cercetare penală, aşa că am dispus efectuarea unor verificări. Verificări care au confirmat informaţiile din audit. Se constată pagube materiale care, conform legii, trebuie recuperate de la persoanele vinovate de provocarea acelor pagube”, ne-a declarat Mariana Ionescu.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90