NOR CURIER 930X122

    alcool-volan

    Spaimele romanilor pe sosele

    Firma specializata in studii de piata Gallup a realizat in acest an un eurobarometru privind siguranta rutiera. Conform studiului, doar 36% dintre romani au condus vreodata o masina, iar 97% considera alcoolul o cauza majora a accidentelor.

    97% dintre cetateni considera ca alcoolul este una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere (media europeana fiind de 94%). Si vitezomanii sunt considerati de romani un pericol demn de luat in seama, 87% mentionandu-i ca o problema majora de securitate rutiera. In privinta celor care nu poarta centura de siguranta, 74% dintre romanii intervievati vad in aceasta o problema.

    Doua treimi (65%) din subiecti declara ca persoanele care vorbesc la telefonul mobil fara hands-free sunt o sursa majora de risc, iar 31% ii socotesc la fel si pe cei care vorbesc la telefoane cu hands-free. 82% sustin ca autoritatile ar trebui sa intervina mai ferm, prin sanctionarea celor care conduc sub influenta alcoolului. 73% din subiecti au mentionat ca Guvernul ar trebui sa faca mai mult impotriva celor care depasesc limita de viteza.

    Eurobarometrul a mai evaluat si masurile pe care cetatenii le asteapta din partea autoritatilor. Trei din zece europeni considera ca ar trebui, prioritar, imbunatatita infrastructura, iar 22% au declarat ca prioritatea ar trebui sa fie inasprirea legislatiei.

    Numarul de accidente soldate cu victime pe teritoriul Romanei a fost, in 2009, cu 9% mai mic decat in 2008, insa a crescut cu 14% fata de 2001. La nivelul UE, scaderea a fost de 11% fata de 2008 si de 36% fata de 2001.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90