pizzeria sapori  930 122

everac

Spectacol in memoriam Paul Everac la teatrul Al Davila

Conducerea Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, împreună cu actorii şi regizorii, sunt alături de familia îndoliată a regretatului dramaturg Paul Everac şi doresc să pună în scenă un spectacol in memoriam pentru marele dramaturg.

„Legăturile sale cu teatrul nostru s-au concretizat prin piese jucate şi puse în scenă. Pierderea sa lasă un mare gol în cultura şi dramaturgia românească. A murit un adevărat om de cultură şi un patriot. E o pierdere grea pentru cultura românească şi pentru ţară. A avut şi comedii şi dramă, dar şi unele piese filosofice care exprimă începuturile poporului român, istoria sa. Sunt reflecţii ale sale asupra vieţii. Era preocupat tot timpul de a găsi răspunsuri, era o fire iscoditoare care căuta alt gen de răspunsuri”, a precizat Sevastian Tudor, directorul teatrului piteştean.

Dramaturgul Paul Everac a murit marţi, la vârsta de 87 de ani, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, din cauza unor suferinţe cronice.

Paul Everac, pe adevăratul său nume Petre Constantinescu s-a născut la Bucureşti pe 23 august 1924 şi a fost adoptat de judeţul Argeş, trăind o lungă perioadă la Podul Dâmboviţei, unde prin grija sa s-a născut şi un complex cultural arhitectural cu sculpturi prin care zona poate fi uşor remarcată de turişti.

555 X 222 CAPRA
New Profesional Consult 570×90