New Profesional Consult 930 x 122

    ra1

    Spectacol total cu Szabo castigator la Raliul Argesului 2010 (video)

    Raliul Argesului 2010 a insemnat suflet si pasiune. Dar si, in egala masura, a avut o componenta cuantificabila. Raliul Argesului a fost si unul plin de recorduri!
    S-a revenit dupa 9 ani pe celebrul Transfagarasan 66 de masini prezente la Raliul Argesului(44 de concurenti, 2 forlighteri, 20 de invitati)
    Peste 10.000 de spectatori au asistat sambata, 8 mai, la probele speciale de pe Transfagarasan

    ra4

    Peste 5000 de spectatori au asistat in pofida reprizelor de ploaie la Rally Show-ul de duminica, 9 mai din centrul Pitestiului Peste 100 de oficiali (arbitri, comisari sportivi, organizatori), 200 de oameni de ordine si alte forte de ordine (politie, jandarmerie, politie comunitara), peste 200 sute de mecanici din echipele tehnice, peste 130 de concurenti, membri ai echipajelor inscrise in concurs si in RALLY SHOW
    70 de oameni, 2 freze, 4 cilindrii compactori, 4 multifunctionale cu perii, 3 incarcatoare, zeci de basculante cu asfalt s-au aflat in saptamanile premergatoare raliului pe Transfagarasan pentru reamenajarea soselei – s-au folosit peste 2500 de tone de asfalt
    104 persoane si 47 de organizatii media nationale si locale au primit acreditari de presa, in plus 28 de canale media au solicitat fluxul de informatii referitor la aceasta competitie.
    Astfel, Raliul Argesului 2010 mai stabileste un record si in privinta prezentei presei la eveniment. La 1600 de metri altitudine au ajuns echipajele in regruparea de la Capra, proba speciala din Campionatul National de Raliuri desfasurata la cea mai mare inaltime.

    ra2

    Aproximativ 4 tone de benzina au consumat organizatorii in timpul pregatirilor si desfasurarii Raliului Argesului.
    350.000 de euro a fost suma la care s-a estimat acoperirea media a evenimentului, suma care probabil a crescut considerabil dat fiind interesul urias creat de eveniment
    1965 este anul de fabricatie al celei mai “batrane doamne” invitata la Raliul Argesului. Masina este o Alfa Romeo 1600 SS din 1965, condusa de domnul Horia Popescu.
    800 de euro s-au strans in campania initiata de Consiliul Judetean Arges in scopul ajutorarii Centrului de Copii Sfantul Andrei din Pitesti, dar licitatia tricourilor cu autografe continua inca…
    6 copaci au plantat in centrul Pitestiului castigatorii Raliului Argesului 2010 Raliul Argesului a fost fiecare spectator care s-a trezit cu noaptea in cap ca sa mearga pe Transfagarasan si fiecare arbitru care a asteptat cu infrigurare sa vada ca pilotul aflat pe traseu ajunge la final, a fost fiecare piatra notata in radarul copilotilor si razele de soare pe care pilotii le cautau la iesirea din tuneluri.
    A fost fiecare mecanic care a ridicat sambata dimineata ochii si a ramas uimit de impunatoarea Cetate Poienari. A fost fiecare fotograf si cameraman care a luat ceva din frumusetea muntilor pentru a o impartasi cu noi, acasa. A fost maestrul Ovidiu Lipan Tandarica. A fost echipajul Krepelka/Stanciu care a trait aici povestea de spus nepotilor. A fost familia Dumitrescu, cea mai frumoasa familie din motorsportul romanesc. A fost Lucien Hora si cel mai rapid monopost care a concurat vreodata in Romania. A fost Gergo si Levi, care au venit, au vazut, au invins. A fost uimirea angajatilor de la Cabana Capra cand s-au trezit si au vazut parcarea plina de masini. A fost oboseala si truda organizatorilor pentru ca totul sa fie cat mai bine. A fost bomboanele de ciocolata de sambata dimineata din manerele masinilor de concurs. A fost fiecare politist, jandarm, om de paza, medic sau pompier.

    ra6

    Gergo Szabo şi-a gestionat excelent avantajul luat în startul competiţiei şi a câştigat prima ediţie a Raliul Argeşului din ultimii nouă ani care s-a disputat pe Transfăgărăşan, pe cele 11 probe speciale în lungime totată de 92,7 km. El a fost urmat de Gârtofan şi Marişca, ultimul pierzând locul secund din pricina unei penalizări de 10 secunde pentru startul furat în Proba Specială 3.
    La Cupa Dacia, pe pe primul loc s-a clasat echipa formată din Ivan Viorel- pilot şi Gheorghe Dumitru- copilot, cu timpul de 00:59:54,5. Pe locul secund, s-a clasat echipajul format din Grigore Adrian/Păunescu Marius, iar pe trei Mihuţ Ioan Doru/Magdaş Raluca (debutanţi). De remarcat că la Raliul Argeşului s-au înscris cinci echipaje de debutanţi, însă numai două au terminat cursa. Echipajul format din Alexandru Krepelka şi Doru Stanciu a pierdut controlul Daciei Logan la una dintre copertine după ce a trecut peste o pojghiţă de gheaţă. Copilotul, Doru Stanciu, a fost rănit destul de grav, la coaste şi cap, fiind transportat la spital cu ambulanţa.
    De altfel, proba de coborâre a şi fost suspendată după acest incident, mai ales că, înainte, un alt bolid a pierdut controlul, la aceeaşi copertină, echipajul scăpând nevătămat. Şi în Piteşti, la Rally Show, publicul a fost foarte numeros, în ciuda vremii destul de morocănoase. La standuri, publicul a avut ce vedea: Ovidiu Lipan Ţăndărică, Marian Drăgulescu sau Monica Iagăr, bolizii care alergaseră pe Transfăgărăşan, dar şi maşini de epocă, strălucitoare, ale căror motoare încă mai torc aşa cum trebuie, de formula Dallara şi Formula 3000. Pe traseul de la Casa Cărţii până la capătul Căii Craiovei, toate au arătat cât sunt de puternice şi de frumoase. Piteşteanul Porcişteanu a fost primul care a deschis showul, în intersecţia de la baza Căii Craiovei.
    Demonstraţia de la Piteşti a avut şi momente de burn-out, cu doi tineri, unul terminând însă evoluţia mai devreme după ce a intrat într-o bordură. Maşinile de epocă au fost nu doar admirate, ci şi extrem de apreciate pentru graţia lor, dar şi pentru faptul că încă mai au „vână” în motoare. Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a „concurat” şi el pe o Lancia Fulvia. Monoposturile de formula Dallara au dominat fundalul, iar finalul a fost…mult prea brusc.

    Sursa video: Youtube, Vali Porcisteanu.

    {loadposition inside}

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90