930 x122 grota rece

    spoort.1

    Sportul, rege la Piteşti în 2013

    Joi, 22 noiembrie, la Piteşti a avut loc festivitatea de semnare a protocolului de colaborare a protocolului de colaborare dintre Primărie şi Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport privind calendarul de activităţi pentru anul 2013. Protocolul a fost generat de primirea de către Piteşti la Bruxelles, cu puţin timp în urmă, a titlului de Oraş European al Sportului pentru anul 2013.

    Este singurul oraş din Europa de Est care a primit acest titlu din partea Comisiei Europene. La festivitate au participat Tudor Pendiuc, primar, Carmen Tocală, preşedinte ANTS (semnatari ai protocolului), vicepreşedintele CJ Argeş Florin Tecău, dar şi ministrul Agriculturii Daniel Constantin şi europarlamentarul Cătălin Ivan (cel care a făcut lobby pentru Piteşti la Parlamentul European).

    Cu această ocazie, Daniel Constantin şi Tudor Pendiuc au cerut făcut noi demersuri… în direct pentru ca ANTS să cedeze Sala Sporturilor din Trivale administraţiei locale cât mai repede. Carmen Tocală a felicitat administraţia locală pentru implicarea în sportul de performanţă şi de masă, iar Cătălin Ivan a spus că prin acţiunile pe care le va găzdui în 2013, Piteştiul va fi ambasador al României la anul.

    Calendarul de acţiuni cuprinde, pe lângă competiţii locale de masă, în şcoli, în cartiere şi competiţii de performanţă, dar şi concursuri cu caracter internaţional. În mai, cu ocazia Zilelor Municipiului Piteşti, la stadionul din Trivale va avea loc o competiţie internaţională de atletism, iar în iulie la Piteşti se va desfăşura Campionatul European de Basket U 20.

    Daniel Constantin şi Tudor Pendiuc au anunţat şi lansarea site-ului www.pitesti2013.ro dedicat acestui eveniment, dar şi un concurs de proiecte pentru elaborarea logo-ului de Oraş European al Sportului. Vor fi oferite şi premii (în tabere).

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90