930 x122 grota rece

pitesti

Stadiul programului de investiţii la Piteşti

Conducerea Primăriei Piteşti a prezentat Consiliului Local al municipiului un raport din care rezultă stadiul derulării programului de investiţii pentru anul în curs, unul cu un buget dintre cele mai mari din ultima perioadă. Analiza arată că este posibilă diminuarea cu suma de 3.904.000 lei a acestui program, motivele fiind mai multe.

Astfel, în primul rând, la o serie de proiecte cu finanţare europeană nu au fost încă semnate contractele de finanţare. De asemenea, la centralelel termice s-au alocat sumele reprezentând partea de cofinanţare de la bugetul de stat, iar în urma derulării procedurilor de licitaţie termenele de finalizare sunt prevăzute în anul 2013.

Pe de altă parte, pentru lucrările de reabilitare şi consolidare la Colegiul Naţional I.C. Brătianu – etapa I – au existat contestaţii în urma derulării procedurilor de licitaţii.

O altă problemă este că unele din obiectivele de investiţii pentru Poliţia Locală nu au fost realizate. Vorbim aici de sediul căminului fostului liceu CFR care ar fi trebuit de ani de zile să fie reabilitat şi să devină sediu al Poliţiei Locale, dar nu a fost posibil acest lucru din lipsă de fonduri.

Totuşi, anual s-au prevăzut sume minime pentru acest obiectiv, astfel încât proiectul să poată fi demarat în cazul obţinerii de resurse suplimentare, ceea ce până acum nu a fost cazul. Aşa că şi la anul Poliţia Locală va funcţiona în aceleaşi spaţii de la blocurile U din Calea Bucureşti.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90