EcoMoto 930×122

    gpl-1

    Statii GPL inchise in Arges

    Valeriu Tudor, seful Inspectoratului de Stat pentru Cazane si Instalatii de Ridiciat (ISCIR), recomanda prudenta argesenilor care vor sa isi incarce mai ales buteliile la statiile GPL. Acest lucru prezinta o serie de pericole de luat in seama. In plus, ISCIR a inchis doua astfel de statii care nu erau autorizate.

    Valeriu Tudor ne-a declarat ca inspectorii ISCIR au decis inchiderea a doua statii SKID pentru GPL, una din Maracineni si una din Mioveni, deoarece acestea nu erau autorizate. Este vorba de SC Rero Inter Gas din Maracineni si de SC MECA TRANS SRL din Mioveni. Pana la autorizare, ambele statii nu mai pot functiona.

    Mentinerea  sau repunerea in functiune a instalatiilor de distributie GPL auto tip SKID dupa ce au fost oprite sau interzisa functionarea constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda de la 20.000 lei la 100.000 lei.

    Valeriu Tudor ne-a declarat, pe de alta parte, ca multi cetateni merg la statii GPL pentru a-si incarca buteliile doarece este mai ieftina operatiunea decat la centrele de incarcare a buteliilor. Seful ISCIR recomanda insa argesenilor sa nu procedeze astfel, deoarece se expun la pericole mari.

    „Sunt pericole foarte mari la care se expun cei ce incarca buteliile la statiile GPL. In primul rand, buteliile nu sunt verificate aici si pot aparea probleme ulterior. In al doilea rand, gazul GPL nu are miros si nu pot fi sesizate pierderile. In al treilea rand, gazul GPL este mai greu decat aerul si creste pericolul intoxicarii in cazul unor scapari de gaze”, ne-a declarat Valeriu Tudor.

    {loadposition inside}

     

     

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90