930X122 MAIA

penescu_telefon

Stenogramele lui Penescu: „Vorbi la Solomon, fusei, ii dadei aia”

Pitesti. 25 martie 2010.
Cum se intampla in Romania, inainte de pocese si acuzatii oficiale, apar „pe surse” detalii din dosarele anchetatorilor. Iata mai jos cateva fragmente din stenogramele convorbirilor telefonice dintre Cornel Penescu, Antonie Solomon si Andrian Mititelu, care au fost intreceptate in data de 9 noiembrie 2006.
Cornel Penescu catre Gheorghita Pieca, fostul presedinte al societatii PIC:„Fa-mi rost de 10.000 de euro ca trebuie sa dau la astia de la Craiova sa-mi bage autobuze si alea.”
Penescu: „Sa traiti, domn primar, sunteti la Primarie?”
Solomon: „Ajung intr-un sfert de ora”
Penescu: „Asa, pai atuncea vin eu pe la doua fara un sfert”
Dupa intalnirea cu Solomon, Penescu si-a sunat fratele sa-i spuna ca a rezolvat problema cu Solomon:
Ilie Penescu: „Maine e nevoie si de mine sa fiu aicea, ca eu o sa merg la Craiova maine?”
Cornel Penescu: „A! Pai nu, acum nu stiu, ei dac…vin incoace numai daca rezolva de dimineata cu autobuzele si cu astea, ca maine…vorbi la Solomon, fusei, ii dadei aia si ii spusei ca maine ii trimit pe astia sa-i spuna exact ce vrea, stii?”
Ilie Penescu: „Aha!”
Intr-o conversatie telefonica purtata cu Adrian Mititelu, finantatorul Universitatii Craiova, in data de 9 noiembrie 2006, Cornel Penescu recunoaste ca a trebuit sa-l mituiasca pe primarul Antonie Solomon.
Cornel Penescu: „Aicea, vezi, nu mi-a rezolvat, ca el a venit cu tupeu…nu sa le dea bani multi astora la Craiova sa ia autorizatie si astia nu i-au dat, pana nu am venit eu sa…”
Mititelu: „Da, da.”
Cornel Penescu: „Da. Deci asta e smecher. Solomon nu e prost. .. Deci nu, daca e, vii, te intelegi cu el, ii spui: „ba, iti dau atata, dar numai dupa ce mi-ai facut treaba. ” In rest sa nu-i dai nimic inainte, ca el o sa incerce, stii?”
Mititelu: „Pai nu e vorba de-aia ca…problema e la mine, ca in lege spune foarte clar, nici nu spune nimic de litigiu. Spune sa ai proprietate , aia aia…”
Cornel Penescu: „Pai sunt convins”
Mititelu: „Pai ce-ar insemna sa stam 20 de ani cu…?”
Cornel Penescu: „Pai sigur, daca tu gasesti o solutie e bine sa nu apelezi la asta ca nu scapi, e ca zazania, iti cere, 30-40-50. Eu i-am dat atuncea…”
Mititelu: „Pai nu e problema, ca, dar nu, nu vad cum, adica nu mi se pare corect, Cornele, stai putin, ca…daca in lege spune clar ce conditii trebuie si eu le indeplinesc. ”….
Cornel Penescu: „Ba prostie e peste tot, da cer bani toti, si stii cum e?”
Mititelu: „Nu am vazut in viata mea asa ceva”
Cornel Penescu: „Da, vezi, daca nu te descurci imi spui si ti-l trimit p-asta. Si te intelegi si tu cum poti, na, ii zici…asta e, pe bani se face treaba cu el. Vezi si tu, incerci si cu…20.000 si cu 10.000, il iei de jos cat o vrea… Habar n-am ! Eu i-am dat atunci multi ca eu i-am dat f…. in gura ca imi ia si autorizatie. Si dup-aia i-am mai scazut eu din ei, dar tot mi-a apucat vreo 70.000 atuncea ca….Nenorocit”
sursa:adevarul.ro

555×222 grota rece
Pizza Sapori Italia 570 90