930 x122 grota rece

    maidanezi_cu_om

    Sterilizări defectuoase la câinii din Curtea de Argeş?

    Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor acuză un medic veterinar din Curtea de Argeş că ar fi gestionat defectuos procedurile de sterilizare a maidanezilor din acest oraş. Pentru că mai mulţi câini au murit, FNPA ameninţă acum cu o acţiune în instanţă. Procesul ar urrma să se desfăşoare pentru „producerea de cruzimi faţă de animale”.

    În 2011, Primăria municipiului a delegat serviciul de ecarisaj către SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL pe timp de 4 ani, prin contractul nr. 11247/03.08.2011.

    „În contractul încheiat, Primăria se angajează să plătească anumite tarife, din bugetul local, care sunt prezentate în contract într-un mod ambiguu. De exemplu, cazarea unui câine este de 30.30 de lei, însă nu se menţionează pe ce perioadă, dacă per zi, per săptămână etc.

    Totodată, mai apare un tarif, şi anume “adăpostirea temporară a câinilor fără stăpân”, de 40.51 de lei, pentru care, de asemenea, nu se specifică deloc ce înseamnă „temporar”, astfel că prestatorul poate încasa respectiva sumă pe zi fără să încalce contractul. (…) Se evidenţiază faptul că 133.431 de lei au fost cheltuiţi în 2012 pe o perioadă de circa 5 luni, având în vedere că activitatea a fost interzisă în cadrul adăpostului de două ori de către DSVSA Argeş, din cauza neregulilor constatate.

    Dr. R.N. a încasat în această perioadă 51.561 de lei numai din serviciile medicale! Nu ar fi fost o sumă contestată dacă în această sumă nu ar fi fost incluşi şi câinii care erau deja sterilizaţi de către cetăţeni şi dacă animalele ar fi supravieţuit după „sterilizarea” efectuată. În urma acestor operaţii, majoritatea femelelor (dar şi masculi) au decedat după suferinţe inimaginabile. Situaţia a afectat grav iubitorii de animale, care pentru a-i salva au cheltuit cu tratarea şi reoperarea acestor câini. Situaţia afectează la modul general cetăţenii pentru că este o privelişte deprimantă să vezi pe străzi câini târându-şi corpurile ori căţele “sterilizate” care intră în călduri şi târăsc după ele haite de câini!

    Avocatul FNPA a solicitat Primăriei şi dr.R.N. să stopeze imediat colaborarea în privinţa serviciilor medicale, menţionând că FNPA va apela la instanţele de judecată competente, cu valorificarea corelativă a daunelor financiare, daunelor de natură infracţională aduse animalelor şi daunelor morale aduse cetăţenilor municipiului prin săvârşirea şi proliferarea acestor acţiuni dăunătoare”, se arată într-un comunicat transmis redacţiei noastre de Carmen Arsene, vicepreşedinte al FNPA şi fost vicepreşedinte al Fundaţiei Ute Langenkamp, care administrează adăpostul pentru câini de la Smeura.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3