930×122 CAPRA 5

lei-ron-bani

Stimulentele pentru bugetarii din Arges, eliminate

Bugetarii din Arges care mai beneficiau de ceva in plus la salariu, gratie asa numitelor stimulente, raman si fara acest avantaj. Si asta deoarece Guvernul a decis sa elimine complet stimulentele acordate bugetarilor, incepand cu 1 ianuarie 2012. Masura afecteaza atat angajatii din structurile ministeriale – nu este cazul in Arges –, cat si personalul din Politie, Prefecturi, Vama si sistemul judiciar. Peste 2.000 de argeseni vor avea de suferit de pe urma acestei noi hotarari de reducere salariala luat de Guvern.

„Conform Scrisorii de intentie, semnata cu Fondul Monetar International (FMI) in iunie, Romania si-a luat angajamentul de a elimina baza legala pentru fondurile de stimulente cu intrare in vigoare de la 1 ianuarie 2012.

Romania s-a angajat ca pana la sfarsitul lunii august 2011 sa fie aprobat de catre Guvern actul normativ de abrogare a bazei legale de constituire a fondurilor de stimulente, acest reprezentand un criteriu de referinta structural de a carui indeplinire depinde continuarea Acordului Stand-by incheiat cu FMI”, au declarat surse din Guvern pentru Mediafax.

Guvernul a adecis abrogarea prevederilor din Lega petrolului si Legea minelor privind constituirea unor fonduri de stimulente de catre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, dar si prevederile care permiteau Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat sau Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului sa foloseasca veniturile extrabugetare pentru stimulente.

De asemenea, personalul din sistemul judiciar nu va mai beneficia de stimulentele constituite din taxa de timbru judiciar, iar politisitii nu vor mai putea fi recompensati cu pana la 1% din cuantumul veniturilor aduse prin actiunile acestora. Vamesii si angajatii Garzii Financiare nu vor mai beneficia de stimulentele acordate drept cota parte din amenzi, confiscari sau alte venituri.

Kaia 555×222
570 X 90 POSADA 3