New Profesional Consult 930 x 122

medici

Suntem pe primul loc în Europa la șpaga dată în spitale!

Suntem pe primul loc în Europa la șpaga dată în spitale!

Citiți și: Pitești. Criză fără precedent la Urgență! Medicii întreabă: ,,Cât credeți că mai putem?”

România ocupă primul loc între țările europene în ce privește corupția din sistemul sanitar, conform unui eurobarometru publicat de Comisia Europeană citat de Libertatea.

România (18%) și Grecia (13%) sunt singurele țări în care cel puțin unul din zece respondenți declară că a fost nevoit să plătească în plus sau să ofere un cadou valoros unui cadru medical din sistemul public de sănătate.

Citiți și: Spitalul Județean: Medicii noștri lucrează până la epuizare!

În țara noastră, procentul a scăzut cu doar 1% față de anul 2019, când salariile doctorilor au fost mărite consistent la un nivel considerat satisfăcător.

La începutul acestui an, salariile medicilor au crescut din nou, cu 25%. De pildă, un medic primar are un salariu de bază de peste 12.000 de lei brut, iar un rezident în ultimul an, aproape 8.000 de lei. La aceste sume se adaugă sporurile și plata suplimentară a gărzilor.

Donaris 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Un cetatean spune:

    Cred ca titlul sugereaza incorect situatia! Nu suntem prostii Europei care se roaga de medici sa mai ia niste bani in plus. Corect ar fi fost sa dati un titlu de genul: „Medicii din Romania sunt cei mai corupti din Europa”, avand in vedere ca statistica pe care o prezentati spune ca pacientii „au fost nevoiti” sa dea spaga si nu au dat-o din proprie initiativa…

  • Bogdan spune:

    Suntem în situația în care, dacă, cumva, medicul, nu primește mită, ne e teamă că nu ne tratează corespunzător. Așa am ajuns, să dăm bani și femeilor de serviciu, care dau cu mopul pe sub pat. E groaznic ce se întâmplă cu sistemul sanitar din această țară, plecată demult spre prăpastie.

  • Mihaila Mihaela spune:

    Pur si simplu nu imi vine sa cred ce se intampla cu sanatatea .Am lucrat 17 ani in spital pana in 2000 .in afara de o maxima imcompetenta exista si o maxima ignoranta si necunoastere a deontologiei cadrelor medicale .La stat e crima .Semneaza pacienrul la intrare si isi asuma toara raspunderea .Crima legalizata .Pacat !Avem si medici buni si am fi purut avea un loc de frunte in Europa .Rusine celor ce au adus sistemul aici !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90