EcoMoto 930×122

    handicapped

    Suspiciuni privind cererile pentru parcări ale unor persoane cu handicap

    În momentul în care Primăria Piteşti, prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului, va începe atribuirea locurilor de parcare cu taxă la blocuri vor fi demarate şi unele anchete sociale. Acestea vor viza în special persoanele care au făcut cereri pentru un astfel de loc, dar gratuit.

    Concret, primarul Tudor Pendiuc atrage atenţia că mai mulţi administratori au sesizat faptul că la asociaţii se adună cereri din ce în ce mai multe pentru locuri de parcare cu taxă care provin de la persoane cu handicap.

     

    În condiţiile în care pe tot parcursul anului 2012 Primăria a primit doar circa 260 de cereri, în nici două luni s-au adunat deja 100. Mai mult, administratorii susţin că unele persoane nu ar avea, de fapt, handicap, cel puţin nu unul vizibil.

    Cum lista bolilor care pot include o persoană într-o categorie de handicap este lungă şi pentru a elimina orice suspiciuni, vor fi făcute anchete sociale, spune primarul Pendiuc. Conform legii, persoanele cu handicap au dreptul la locuri de parcare gratuite şi semnalizate corespunzător.

    Noul sistem de taxare a locurilor de la blocuri va fi implementat în primăvara anului 2013, dar cererile sunt centralizate în cadrul asociaţiilor de proprietari ai căror administratori vor face parte din comisiile de atribuire.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90