930 x122 grota rece

Arges

SUTE DE ARGEȘENI, MUNCĂ “LA NEGRU”

Sute de argeșeni, muncă “la negru”. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș, instituție condusă de fostul prefect Mihail Oprescu, și-a prezentat astăzi bilanțul controalelor făcute în anul 2016.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

În domeniul relaţiilor de muncă

Identificarea cazurilor de muncă fără forme legale a fost avută în vedere la un număr de 2.147 de unităţi controlate. La 244 de angajatori au fost găsiți fără contracte individuale de muncă încheiate în formă scrisă 676 de persoane. Amenzile date de inspectorii de muncă argeșeni au însumat 3.000.000 de lei.

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

41 de angajatori au fost dați pe mâna organelor de cercetare penală pentru că fiecare avea la lucru „la negru” mai mult de 5 persoane.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

Tot anul trecut, ITM Argeş a făcut 2.148 de controale pe linia securității și sănătății în muncă.

Au fost date 211 amenzi, în valoare totală de 903.000 de lei, și dispuse un număr de 1.229 de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90