Eurial 930 x 122

DSC_7777

Sute de rromi stransi de rege la o adunare…socio-politica

Sute de rromi au participat ieri, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, la Adunarea Generală a Rromilor din Argeş, organizată sub coordonarea Regelui Dan Stănescu. Sala a fost aproape plină, unii dintre ei purtând pancarde cu „Trăiască Regele”.

 

La eveniment au fost şi deputatul PSD Mădălin Voicu şi senatorul PDL Mircea Andrei, dar şi oficialităţi ale instituţiilor deconcentrate. Rromii şi-au manifestat astfel problemele legate de educaţie, sănătate, lipsa banilor sau accesul pe piaţa muncii.

 

Regele Stănescu a punctat, printre altele, şi că etnia rromă este cultivată mai mult de către politicieni doar când vin alegerile. Un moment interesant a fost atunci când primarul de la Bradu, Florin Frătică le-a adresat celor din sală salutul în limba rromă. Mircea Andrei le-a transmis rromilor că, dacă ei o duc bine, o va duce bine şi judeţul ai cărui cetăţeni sunt. El şi-a manifestat şi invidia, transmiţându-le acestora că la evenimentele organizate pentru PDL, cu greu reuşeşte să trângă atâţia oameni laolaltă.

Intervenţia cea mai interesantă a fost a deputatului PSD Mădălin Voicu care le-a spus celor din sală, cu puradei cu tot, că îşi doreşte ca rromii să fie reprezentanţi în Parlament de propriul lor grup parlamentar. El a cerut unitate…politica, dand exemplu etnia maghiara care este reprezentata, de 20 de ani in Parlament, desi est de doua ori mai putin numeroasa decat cea rroma.

DSC_7769

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90