Eurial 930 x 122

calorifer1

Tarif mai mare al energiei termice la Piteşti

Tariful de producere a unei gigacalorii la Piteşti va creşte cu 3,89% şi are aplicabilitate chiar din luna în curs. Vestea bună este că cetăţenii nu vor fi însă obligaţi să achite mai mult pentru factura la energie termică şi apă caldă, deoarece creşterea va fi suportată, prin subvenţie, de către Primărie.

Aurelian Niţă, directorul general al SC Termo Calor 2000 SA Piteşti, afirmă că această majorare de tarif are trei cauze majore. Prima este legată de creşterea preţului la energia electrică.

A doua vizează creşterea preţului la apă caldă şi canalizare. Iar a treia, deloc de neglijat, este legată de creşterea pierderilor în reţeaua de distribuţie.

Aceste pierderi sunt avizate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Serviciilor Comunale, Autoritate care nu a avizat un procent mai mare de pierderi, ci l-a menţinut artificial la un nivel scăzut care a pus presiune pe tarifele societăţii de termoficare.

Noul tarif de producere a energiei termice la Piteşti va fi de 408,7 lei gigacaloria, dar populaţia va achita doar 245 lei din acesta. Restul va fi suportat de către Consiliul Local, prin subvenţie.

PIZZERIA SAPORI 555 222
Pizza Sapori Italia 570 90