930×122 CAPRA 5

pitesti

Taxele la Pitesti, reduse la nivelul din 2012

Consiliul Local al municipiului Piutesti s-a intrunit in sedinta extraordinara in weekend pentru a decide cu privire la nivelul din acest an la taxelor si impozitelor locale. In urma acestei sedinte s-a hotarat ca taxele si impozitele locale pentru locuitorii si firmele din Pitesti sa revina la nivelul din anul 2012, dupa ce la finalul anului trecut fusesera majorate ca urmare a unei ordonante a Guvernului.

Concret, au fost majorate atunci taxele si impozitele pentru cladiri si terenuri, ca urmare a obligativitatii legale de a le indexa cu inflatia pe ultimii 3 ani, ceea ce inseamna o majorare de 16,05% per ansamblu.

Cum la Pitesti darile fusesera majorate in 2011 cu 5%, cresterea in municipiul nostru nu a fost decat de aproximativ 10-11%. In schimb, taxele pentru mijloacele auto au fost reduse cu 5%. In urma deciziei Consiliului Local din prima sedinta din 2013, cea extraordinara amintita anterior, taxele au fost readuse la nivelul din 2012 si pentru anul in curs.

Pe de alta parte, s-a hotarat ca taxele pentru mijloacele auto sa fie mentinute la nivelul redus deja cu 5% stabilit la finalul anului 2013. De luni, 14 ianuarie, darile vor fi incasate la nivelul stabilit in weekend.

Cei care au apucat sa achite darile majorate vor primi banii inapoi sau vor beneficia de compensare in cazul in care au datorii la bugetul local.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3