930×122 CAPRA 5

taxi

Taximetriştii piteşteni vor tarife mai mari

Taximetriştii din Piteşti vor să majoreze tarifele, argumentând că cele în vigoare acum au fost stabilite încă din ianuarie 2008, iar de atunci indicele de creştere al preţurilor de consum a fost de 26,8%. În consecinţă, taximetriştii vor să majoreze tarifele cu acelaşi procent.

O adresă în acest sens a fost deja transmisă Consiliului Local Piteşti, solicitându-se de urgenţă aviz pentru actualizarea tarifelor.

„Tariful practicat acum, de 1,5 lei pe km, este utilizat în activitatea taxi pe raza municipiului Piteşti din ianuarie 2008. Conform statisticilor oficiale, între ianuarie 2008 – iulie 2012, indicele preţurilor de consum s-a majorat cu 26,8%.

Solicităm prin prezenta actualizarea tarifului de 1,5 lei pe km cu coeficientul de creştere a preţurilor de consum de 26,8% până la tariful de 1,9 lei pe km, tarif de zi, respectiv 2,37 lei pe km, tarif de noapte şi 2,85 lei pe km tarif de exterior.

Menţionăm că tariful maximal stabilit de Consiliul Local al municipiului Piteşti, de 9 lei pe km, este departe de tariful solicitat prin prezenta cerere.

Având în vedere că din 2008 până în prezent aceasta este singura solicitare pentru actualizarea tarifului taxi, vă solicităm tratarea acestei cereri în regim de urgenţă”, se arată în adresa înaintată Consiliului Local de către Asociaţia Taximetriştilot Argeş.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3