Donaris 930 x 122

bcco

„ȚEAPĂ” URIAȘĂ. FURAȚI CA-N CODRU

„Țeapă” uriașă. Furați ca-n codru. Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Piteşti, cercetează doi bărbaţi bănuiți că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 4.000.000 de lei prin infracţiuni economice pe bursa de capital. Cei doi, ambii din București, în vârstă de 28 și, respectiv, 30 de ani, au fost reținuți.

Citiți și: Ai fost implicat într-un accident? Ce trebuie să faci

Bucureștenii sunt acuzați de spălare de bani, manipulare a pieţei de capital, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2010-2012, în calitate de agenţi delegaţi (brokeri), cei doi ar fi făcut tranzacţii pe bursă prin procedee fictive şi ar fi indus în eroare mai multe persoane, cărora le-ar fi tranzacţionat acţiunile fără ştirea lor, folosind ordine de tranzacţionare contrafăcute. Ulterior, suspecții ar fi utilizat sumele obţinute din tranzacţionarea ilicită a acţiunilor pentru a cumpăra din portofoliul propriu acţiuni la un preţ supraevaluat, obţinând un folos material injust şi aducând prejudicii persoanelor reprezentate. Prejudiciul ar depăși 4.300.000 de lei.

Citiți și: Adolescent atacat în magazin! A intervenit Poliția

Suspecții urmează să fie prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă. (Foto Arhivă: voceavalcii.ro)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90