Donaris 930 x 122

    draghici

    Telverde cu informații despre agențiile de turism și transportatorii rutieri

    În foarte multe cazuri, înainte de a pleca într-o călătorie cetățenii nu au acces la informații complete cu privire la agenția de turism de la care achiziționează bilete de vacanță sau la firma de transport care va asigura deplasarea.

    În această ordine de idei și în contextul tragicului accident din Muntenegru, Mircea Drăghici, deputat PSD de Curtea de Argeș și chestor al Camerei, consideră că este absolut necesar ca cei care doresc să călătorească să poată avea acces direct la informații esențiale despre companiile de turism și de transport cu care călătoresc, la informații despre starea tehnică a autovehiculului, la date despre experiența șoferului, despre avizele și autorizațiile operatorilor, precum și la date colectate de la alți turiști care au călătorit cu respectiva agenție.

    „Sunt de părere că Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, în calitate de organism tehnic permanent specializat care asigură la nivel naţional inspecţia şi controlul respectării reglementărilor naţionale şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere, în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Turism, instituție publică, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Economiei, care are ca atribuție licențierea agențiile de turism, ar trebui să pună la dispoziția cetățenilor un telverde care să ofere informații complete despre agențiile de turism din România și despre condiţiile de efectuare a activităţilor de transport rutier.

    Această linie telefonică trebuie să asigure informarea directă a oricărui cetățean care dorește să obțină date cu privire la firma de transport care asigură transportul, respectiv date despre starea tehnică a autovehiculelor companiei respective, dar și date despre personalul care va efectua cursa. De asemenea, este foarte important ca cetățenii să aibă acces facil la date despre agenția de turism care organizează călătoria, dacă are toate avizele și acreditările în regulă sau nu. Mai mult, linia verde ar trebui să le ofere informații generale turiștilor interesați de modul în care operează respectiva agenție de turism în țară și in străinătate – condiții de cazare și transport, date care pot fi obținute de la foști clienți ai agenției de voiaj”, afirmă Mircea Drăghici.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3