SMART KIDS 930X122

Vino la Dracula Fest!

mmm Pitesti. 25 august 2009.
Astazi incepe Dracula Fest! Sub patronajul Sarbatorilor Argesulului si Muscelului, in perioada 28 – 30 august, la Arefu, se desfasoara prima editie a Festivalului Medieval Dracula Fest. Acest eveniment este organizat de Consiliul Judetean Arges si Consiliul Local al Comunei Arefu si isi propune sa promoveze zona turistica din nordul judetul Arges, Cetatea Poienari, refacuta si intarita de Vlad Tepes, dar si sa reintroduca in circuitul mondial Mitul Dracula, pastrand proportiile adevarului istoric.
In acest context, astazi, la Casa de Cultura din Capataneni, se vor desfasura o serie de evenimente, printre care: lansari de carte, simpozioane, expozitii si vernisaje, toate avand ca principal reper personajul Vlad Tepes Draculea. Sambata si duminica (29-30 august a.c.), odata cu Zilele Localitatii Arefu, in Poiana Magurea din comuna, traditionalele ansambluri folclorice din judetul Arges ii vor incanta pe cei prezenti cu muzica romaneasca autentica. Pe parcursul acestor zile, organizatorii evenimentului va vor oferi o expozitie de arta populara, o demonstratie de bucatarie traditionala, concursuri, sedinte foto, plimbari cu poneii si armasarul Voievodului, iar actorii Teatrului Alexandru Davila vor pune in scena cele mai importante momente istorice din viata marelui Voievod al Tarii Romanesti, Vlad Tepes. In incheierea Festivalului, duminica, cele mai cunoscute trupe ale Caselor de Cultura ale Studentilor din tara, vor sustine recitaluri de muzica folck si rock.
Iata programul manifestarilor de astazi, 28 august, de la Arefu:
Ora 09:00 – Primirea invitatilor
Ora 10:00 – Casa de Cultura a localitatii Arefu:
• Simpozionul international de istorie – Vlad Tepes Draculea, domn crestin al Tarii Romanesti; lansarea volumului cu acelasi nume;
• Sesiune de comunicari stiintifice;
• Expozitie de fotografie tematica;
Ce-a de-a treia editie a Sarbatorilor Argesului si Muscelului continua, iar argesenii si muscelenii se vor bucura pana la data de 13 septembrie, de lansari de carte, expozitii (Expozitia de preparate culinare traditionale, Targul mesterilor populari etc.), concursuri (Concurs national de electronica pentru elevi, „Cea mai frumoasa argeseanca si cel mai frumos argesean, purtatori ai costumelor populare de sarbatoare” etc.), Festivalul de teatru pentru copii, dar si de spectacole, joc si voie buna.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90