EcoMoto 930×122

    teren_nelucrat_2

    Terenurile agricole din Argeş, pe mâna străinilor

    Terenurile agricole din Arges sunt „apetisante” pentru investitorii străini, datorită preţurilor mici. Deocamdată, aceştia pot cumpăra teren agricol doar prin intermediul unor firme, dar în curând vor putea cumpăra loturi de teren şi ca persoane fizice.

    Investitorii străini vor putea achiziţiona teren agricol în Argeş şi în alte zone din ţară fără niciun fel de restricţie începând cu anul 2014, în condiţiile în care prelungirea interdicţiei ar implica modificarea tratatului de aderare la Uniunea Europeană.

    Ori, este puţin probabil că acest tratat de aderare va putea fi modificat, deşi se fac eforturi în acest sens de către autorităţile române. Oficialii mai au în acest moment doi ani pentru a găsi o soluţie de a pune frână achiziţiilor de teren agricol făcute de investitorii străini.

    România se află în acest moment pe primul loc între ţările din Europa şi pe locul zece în lume în funcţie de procentul de teren agricol controlat de companiile cu capital străin. Pe piaţa locală investitorii străini deţin 7% din terenul agricol.

    Dacă se va liberaliza achiziţia de teren, atunci şi persoanele fizice străine, nu doar companiile vor avea acces la piaţa imobiliară agricolă din judeţul nostru şi nu numai. Argeşul se află printre cele mai râvnite zone din ţară, datorită solului lui foarte bun.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90