New Profesional Consult 930 x 122

    tva

    Termen important pentru firmele argeşene

    Firmele argeşene care vor aplica sistemul TVA la încasare începând din 2013 sunt obligate să depună până joi, 25 octombrie, la Fisc, o no­ti­ficare din care să rezulte că cifra de afa­ceri realizată în perioada 1 octombrie 2011 – 30 septembrie 2012 nu depăşeşte plafonul de 2,25 milioane lei (500.000 de euro, echivalent).

    Îndeplinirea online a acestei obligaţii nu este posibilă. 25 octombrie este şi termenul de depunere a declaraţiilor fiscale pen­tru luna septembrie/trimestrul III din 2012, după cum amintesc consultanţii fiscali.

    Plata TVA către buget la încasarea contravalorii facturii, şi nu la emitere a fost solicitată frecvent de oamenii de afaceri, iar de-a lungul anilor au mai existat mai multe propuneri legislative de acest gen, care însă nu s-au concretizat până acum.

    Măsura ar putea să ajute firmele care se confruntă cu o lipsă acută de lichidităţi.

    Însă, există şi dezavantaje ale aplicării acestei măsuri, legate de timpul necesar adaptării sistemelor infor­ma­tice ale firmelor şi costurile implicite sau adminis­tra­rea efec­tivă a sistemului de TVA la încasare pentru companii.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3