930 x122 grota rece

revisal

Termen limita

Luni, 31 octombrie 2011, expira termenul-limita pana la care firmele trebuiau sa depuna online noua aplicatie de inregistrare electronica a salariatilor (REVISAL) la inspectoratele teritoriale de munca. Au fost insa si situatii in care unele parole nefunctionale furnizate de inspectoratele de munca au facut sa se formeze din nou cozi la ghisee.

Inspectia muncii a transmis la finele saptamanii trecute o circulara prin care a anuntat ca inspectoratele de munca isi vor prelungi programul de lucru, avand in vedere ca „un numar mare de agenti economici si-au manifestat intentia de a depune aceste aplicatii in ultima zi lucratoare”.

Aplicatia Revisal reprezinta o componenta a sistemului RGES (Registrul General de Evidenta a Salariatilor), a carei versiune a fost reactualizata anul acesta, astfel incat angajatorii sa retransmita informatiile despre fiecare angajat intr-un nou format la inspectoratele teritoriale de munca pana la finele acestei luni. Rolul aplicatiei este acela de a fi un instrument de control al inspectorilor de munca.

Insa noua versiune a aplicatiei a starnit nemultumiri in randul directorilor de resurse umane, care spuneau ca nu aduce prea multe imbunatatiri fata de vechea aplicatie, pentru ca se blocheaza, iar o inregistrare gresita nu se poate sterge.

Sistemul de inregistrare electronica a salariatilor a fost dezvoltat de furnizorul de solutii IT TeamNet Inter national (parte a grupului Asesoft, detinut de Sebastian Ghita).

Ramane insa de vazut daca angajatorii vor reusi sa depuna pana la finalul zilei datele despre cei 4,2 milioane de salariati sau daca Inspectia Muncii va fi nevoita sa mai prelungeasca termenul-limita.

555×222  MAIA
eurial 570×90