EcoMoto 930×122

autostrada

TERMENE PENTRU AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU: CÂND AR ÎNCEPE ȘI CÂND S-AR ÎNCHEIA LUCRĂRILE

Ministerul Fondurilor Europene a trimis oficial Comisiei Europene propunerea pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, anunță deputatul de Argeș Mircea Drăghici. Programul are o alocare financiară de aproximativ 9, 41 de miliarde de euro, promovând investiţii de interes naţional din domeniile transporturi, mediu, managementul riscurilor şi energie.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Potrivit parlamentarului, printre investițiile nominalizate, cu termene concrete și axe de finanțare, se numără și autostrada Pitești-Sibiu. „Data planificată a depunerii proiectului este trimestrul patru al anului 2016. Începerea lucrărilor este planificată pentru trimestrul doi al anului 2017, iar finalizarea lucrărilor, în forma de autostradă, în al doilea sfert al anului 2021.”, precizează Mircea Drăghici.

Conform aceleiași surse, în propunerea transmisă Comisiei Europene au fost prinse și alte proiecte de interes pentru argeșeni. „Este vorba de proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Argeş (lucrările sunt preconizate a începe la finele lui 2016 și a se finaliza în 2023), drumul expres Brașov-Pitești (lucrările sunt preconizate a începe la finele lui 2021 și a se finaliza în 2023), legătura feroviară Piteşti-Craiova (lucrările sunt preconizate a începe la finele lui 2021 și a se finaliza în 2024) și legătura feroviară Bucureşti-Sibiu-Vîntu de Jos via Piteşti şi Râmnicu Valcea (lucrările sunt preconizate a începe la finele lui 2023 și a se finaliza în 2025).”, informează parlamentarul argeșean.

Citiți și: Accident devastator, azi-noapte, în Centrul Piteștiului

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3