930×122 CAPRA 5

termoficare_debransare

Termo Calor va continua investiţiile în centrale de cartier

Conform spuselor lui Aurelian Niţă, directorul general al SC Termo Calor Confort SA Piteşti, centralele termice de cartier sunt soluţia pentru ca sistemul de termoficare să funcţioneze la parametrii normali. Nu se va renunţa nici la sistemul de producere a energiei termice la CET Nord, dar baza o vor constitui centralele de cartier. Peste 20 de astfel de centrale au apărut deja în oraş, în special în zonele Trivale, Prundu, Banat şi Exerciţiu – Craiovei. Dorim continuarea montării de centrale termice şi în anul 2012, în funcţie de posibilităţile de asigurarea a surselor de finanţare”, susţine Aurelian Niţă.

Sistemul de termoficare este unul învechit, totuşi, tocmai de aceea scurtarea traseelor prin crearea de centrale de cartier este o soluţie viabilă şi la îndemână. S-a văzut că sumele alocate de fostele Guverne pentru reabilitarea reţelelor de transport şi distribuţie a energiei termice nu au ajuns nici pe o măsea, aşa că trebuia o altă abordare.

Lungimea totală a reţelelor de transport a energiei termice la Piteşti este de 114 km, din care 33 km la suprafaţă şi 81 de km în subteran. Diametrele conductelor variază de la 80 la 800 de mm, iar pierderile tehnologice aprobate de Autoritatea Naţională de Reglementare a Serviciilor Comunale se ridică la 22,14%, tocmai din cauza uzurii conductelor.

In tot Piteştiul sunt 107 staţii termice cu o putere termică instalată totală de 507 gigacalorii pe oră. Contorizarea pentru apă caldă şi încălzire este realizată integral.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90