930 x122 grota rece

curtea de arges

Tineri cu dizabilități din Curtea de Argeș, expoziție la Palatul Parlamentului

La iniţiativa deputatului PSD Mircea Drăghici, fundația Hand-Rom din Curtea de Argeş a organizat la Palatul Parlamentului o expoziţie cu vânzare de obiecte şi decoraţiuni dedicată sărbătorilor de iarnă.

Citiți și: Spectacol unic în Lunca Argeșului: Piteștenii, vrăjiți de o explozie de culori nemaivăzută!

Evenimentul a avut loc astăzi, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, şi a adus pe holul S1 de la Camera Deputaţilor produse manufacturiere de calitate, lumânări parfumate de diferite forme și mărimi și agende personalizate realizate în Dizab-Rom, un atelier de pregătire preprofesională a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi în meseriile de legător manual poligraf şi lumânărar.

“Mă bucur că am ocazia să colaborez cu fundaţia umanitară Hand-Rom, care s-a dedicat acţiunilor de educare a copiilor cu dizabilităţi din nordul judeţului Argeş. Este necesar să ne implicăm în astfel de acţiuni şi să îi promovăm pe aceşti copii deosebiţi fiindcă sunt un bun exemplu pentru fiecare dintre noi şi ne învaţă ce înseamnă cu adevărat solidaritatea, responsabilitatea socială şi respectul pentru muncă”, declară Mircea Drăghici.

Citiți și: Eveniment istoric la Curtea de Argeș

Chestorul Camerei Deputaţilor consideră că problemele persoanelor cu dizabilităţi trebuie să rămână în atenţia Parlamentului şi precizează că în acest mandat şi-a propus să contribuie la îmbunătăţirea cadrului legislativ din domeniu. “În această vară am propus modificarea art. 59 alin. (1) lit. c) din legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, un gest de respect faţă de oamenii care deja se confruntă cu o situaţie dificilă. Prin această modificare îmi doresc ca persoanele în cazul cărora s-a stabilit deja că afecţiunile au generat deficienţe funcţionale şi/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil, care nu pot urma programe de recuperare şi pentru care comisia de evaluare a stabilit un termen permanent al certificatului, să nu mai fie obligate să meargă la evaluările periodice stabilite de lege”, afirmă deputatul.

Fundaţia Hand-Rom este o organizaţie neguvernamentală din Curtea de Argeş care îşi propune orientarea şi integrarea socio-economică şi profesională a persoanelor cu nevoi speciale prin activităţi de educaţie specială şi incluzivă, terapii de abilitare-reabilitare şi pregătire profesională. Prin activităţile desfăşurate de Hand-Rom, 120 de copii cu dizabilităţi din 21 de comune limitrofe oraşului Curtea de Argeş învaţă, fac terapii şi îşi doresc să înveţe o meserie.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3