Donaris 930 x 122

Arges

TINERII CONSERVATORI, ÎN EXCURSIE DE ZIUA MONUMENTELOR ȘI SITURILOR ISTORICE

TC a marcat în avans Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor Istorice (care se sărbătorește pe 18 aprilie) printr-o excursie în vecinătățile Piteștiului. Tinerii conservatori au vizitat monumente cunoscute, dar și mai puțin știute de pe o rază de 20 de kilometri în jurul municipiului.

Citiți și: Oameni împietriți de frică la Vidraru! Un urs era „alergat” de o mașină pe baraj

Traseul ales de Tineretul Conservator a inclus Biserica Golești (monument istoric din secolul al XVII-lea), Muzeul Pomiculturii și Viticulturii Golești (al treilea muzeu în aer liber ca suprafață din România, având 10 hectare), Casa memorială „Liviu Rebreanu” din Ștefănești (la care se poate ajunge doar urmând indicațiile localnicilor, nefiind semnalizată în vreun fel), Gara Bascov (construită în anul 1880), Biserica de lemn „Sfântul Gheorghe” din Bascov (care datează din anul 1600), cele 7 izvoare dătătoare de leac și Biserica celor 7 izvoare din Vâlcele și mănăstirea Tutana (construită pe vremea lui Vlaicu Vodă).

„Programul de activități al Tineretului Conservator Argeș cuprinde acțiunea specifică Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor Istorice încă din anul 2008, iar de atunci și până în prezent am căutat de fiecare dată alt traseu pe care să îl parcurgem. Vizităm atât monumentele istorice recunoscute la nivel național, dar mai ales pe cele mai puțin cunoscute, încercând astfel să promovăm atracțiile istorice locale, prezente în aproape fiecare localitate a județului. Chiar dacă majoritatea monumentelor sunt bine intreținute și bine semnalizate în județul nostru, există și excepții. Monumentele sunt dovada palpabilă a ceea ce e scris în istorie și de aceea trebuie promovate și păstrate intacte.”, declară Codruț Matei, președintele TC Argeș.

Citiți și: Miraculos! Cum au scăpat 2 persoane după ce s-au răsturnat cu mașina

 

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90