New Profesional Consult 930 x 122

    agricultura

    Tămagă: „Siguranţa alimentară nu este în pericol”

    Senatorul PSD Constantin Tămagă, membru al comisiei pentru Agricultură din Senat, a declarat că nu se pune problema ca siguranţa alimentară a ţării să fie pusă în pericol din cauza secetei, deşi efectele acesteia nu sunt de neglijat. În plus, nici creşterile de preţuri nu vor fi excesive, afirmă senatorul.

    „Este un an deosebit de greu, din cauza secetei excesive. Dar trebuie spus că siguranţa alimentară nu este în pericol, deoarece avem asigurată din producţia internă majoritatea produselor de bază.

    Desigur, din cauza secetei costurile sunt mai mari, pierderile la fel pentru producători, dar tocmai de aceea Guvernul a luat deja măsuri”, a spus Tămagă care a dat ca exemplu, printre altele, decizia de a creşte subvenţia acordată pentru suprafeţele cultivate de la 131 euro pe hectar la 180 euro pe hectar.

    Plăţile încep în octombrie, a spus Tămagă, iar în Argeş ar urma să beneficieze de această măsură 31.600 de fermieri, pentru 189.000 de hectare de teren agricol.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90