930×122 POSADA 5

vicele_ionica

Totul despre viitoarea biobaza a municipalitatii

Autoritatile locale din Pitesti au anuntat ca au achizitionat un teren in zona Smeura, comuna Misoaia,  unde sa fie amenajata o viitoare biobaza pentru maidanezii din oras care s-au inmultit peste masura. Impreuna cu viceprimarul Cornel Ionica am fost la fata locului si am aflat toate detaliile legate atat de teren, cat si de viitoarea investitie. Lucrarile urmeaza sa inceapa in acest an.

Peste drum de…Cartea Recordurilor
Terenul care a fost achizitionat de municipalitate in urma unei licitatii are 10.462 de metri patrati, la un pret de 3 euro metrul patrat. Situat la o aruncatura de bat de actuala biobaza administrata de asociatia Ute Langenkamp „Iubiti Maidanezii” – cu care municipalitatea nu mai este in cele mai bune relatii -, terenul este acum acoperit de iarba inalta, arbusti, tufisuri, maracini si pomisori, precum si de flori.

Nimic nu prevesteste ca aici va aparea un adapost pentru caini. „Terenul dispune de utilitati – gaze, apa, drum de acces, respectiv un drum petrolier, curent electric. Este la circa 12 kilometri de Pitesti si nu avem aici gospodarii pe care sa le deranjam”, ne-a declarat Cornel Ionica, cel care a avut asupra sa si planul viitoarei biobaze. Ale carei costuri se vor ridica la circa 400.000 – 600.000 de euro.

Caini liberi
Conform planului, viitoarea biobaza va avea 1.800 de locuri. „Vom construi, pe langa adaposturile pentru caini, si un sediu administrativ, cu cabinet medical, camera frigorifica, camera de sortare, bucatarie, depozit hrana, spatii pentru ingrijitori. Adapostul va respecta toate standardele si normele europene in materie de protectia animalelor”, ne-a spus Cornel Ionica.

Viceprimarul afirma ca adapostul nu va fi gata la finalul acestui an, lucrarile urmand sa se desfasoare pe etape iar locurile sa fie disponibile gradual. Terenul este despartit de un drum de actuala biobaza la ale carei porti erau si ieri mai multi caini (de ce in afara incintei si de ce nelegati?) care ne-au latrat continuu, presimtind parca faptul ca vor avea in curand mai multi „vecini” din acelasi „neam” cu ei.

555×222 grota rece
New Profesional Consult 570×90