930×122 CAPRA 5

transf

Transfagarasanul, printre cele mai periculoase drumuri din lume

Transfagarasanul a fost inclus in topul celor mai periculoase drumuri din lume. Topul a fost realizat de BBC2. De ce este cunoscutul drum printre cele mai dificile din lume? BBC2 motiveaza ca la constructia drumului lung de 90 de kilometri care ajunge pana la altitudinea de 2.034 de metri au murit 40 de oameni, iar in prezent gradul lui de dificultate a fost evaluat ca fiind foarte mare.

Transfagarasanul este una dintre cele mai cunoscute rute din tara, dar care, din pacate, nu este folosita decat cateva luni pe an. In rest, din cauza conditiilor meteo, soseaua de o frumusete care iti taie respiratia este inchisa.

 

In apropiere de cel mai inalt punct al ascensiunii, drumul trece pe langa lacul glaciar Balea si traverseaza cel mai lung tunel din Romania, cu o lungime de 800 de metri. Drumul a fost construit in anii ’70, iar pentru realizarea lui s-au folosit 6 milioane de kilograme de dinamita.

Realizatorii Top Gear au facut o emisiune speciala pe serpentinele Transfagarasanului si s-au aratat impresionati de acest traseu. Ei au spus chiar ca este „cea mai buna sosea din lume” si au multumit Romaniei pentru oportunitatea de a o putea folosi.

Desigur, gropile nu au scapat de criticile acestor realizatori TV. Iata ca Transfagarasanul tot nu este reparat, in vreme ce Guvernul a pompat bani in proiectul Transalpina…

555×222 grota rece
New Profesional Consult 570×90