EcoMoto 930×122

transfagarasan_curbe

Transfăgărășanul ar putea fi deschis mai devreme

Autoritățile județene și parlamentari de Argeș fac demersuri pentru ca Transfăgărășanul, tronsonul care este închis pe perioada anotimpului rece, să fie deschis mai devreme circulației rutiere.

Senatorul PNL de Curtea de Argeș și Câmpulung, Ion Popa, a adresat o interpelare în acest sens pe adresa miniștrilor de la Turism și Marile Proiecte. La rândul său, președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, încearcă același lucru pentru ca Guvernul să modifice actualul calendar, potrivit căruia Transfăgărășanul este deschis între 1 iulie și 30 octombrie. Nicolescu propune ca drumul să fie deschis mai devreme cu o lună, la 1 iunie.

Președintele CJ precizează, însă, că este obligatoriu ca pe drum, în zona Piscul Negru, să existe cantonate utilaje pentru deszăpezire pentru orice eventualitate. Pe de altă parte, Nicolescu admite că nimeni nu își poate asuma un astfel de proiect fără a fi eliminat mai înainte riscul producerii de avalanșe. Președintele Consiliului Județean anunță că, în curând, după 15 iunie, Renault va organiza pe Transfăgărășan o sesiune de teste auto și că, în acest context, drumul va fi pus la punct în următoarea perioadă.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3