EcoMoto 930×122

    avalansa

    Traseele montane din Arges, inchise

    Toate traseele din zona montana a Argesului au fost inchise, salvamontistii emitand si o avertizare privind riscul crescut de producere a avalanselor. Stratul de zapada masoara peste 158 de centimetri, la Balea Lac si la Cota 2000, dar in alte zone poate si mai mare. In unele regiuni s-au format si placi de vant si cornise.

    În ultimele zile de viscol au fost intensificări de vânt de scurtă durată, măsurate la stația meteo Balea Lac, care au depășit 200 km/h.
     
    Riscul de avalanşă a fost clasificat de către Centrul Regional de Prognoză Meteo Transilvania-Sud, la gradul 4 generalizat, indiferent de altitudine.
     
    Există o foarte mare probabilitate de declanşare a unor avalanşe de dimensiuni mari pe versanţii acoperiţi cu zăpadă abundentă, ceea ce poate duce la accidente fatale, iar acest risc este mare chiar și în zonele joase, împădurite.
     
    Au fost observate și raportate curgeri de zăpadă și avalanșe începând cu altitudini de 750 de metri.
     
    În aceste condiţii, toate traseele montane din județul Argeș sunt declarate închise!

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3