NOR CURIER 930X122

Traseele turistice montane din Arges- deschise

mm Pitesti. 4 iunie 2009. Salvamont Arges.
In urma topirii masive a stratului de zapada de pe crestele montane, traseele turistice din judetul Arges au devenit accesibile, cu unele restrictii. Pentru turistii care vor sa parcurga segmente ale crestei Fagarasului, Salvamont Arges recomanda sa aiba asupra lor, in continuare, echipamentul de iarna: coltari usori, bete de schi sau piolet, pentru traversarea pantelor inghetate, unde, mai ales dimineata, datorita inghetului nocturn, exista pericolul de alunecare. Trebuie cunoscut ca, la peste 2000 de metri mai exista inca zapada pe versanti, iar consistenta acesteia este umeda si grea. De asemenea, sunt zone unde, datorita acumularilor din timpul iernii , stratul de zapada poata inca sa aiba grosimi considerabile, astfel ca pâna la topirea integrala, exista riscul dislocarii unor bucati de dimensiuni mari sau chiar a intregii zone acoperite.
In timpul parcurgerii traseelor turistice, se recomanda ocolirea suprafetelor cu zapada, sau abordarea lor dimineata, când sunt inca inghetate, având echipamentul necesar, mentionat mai sus.
Pe toate pantele deschise, se poate practica schiul de primavara. Este interzisa intrarea schiorilor pe vâlcele si vai de abrupt, unde acumularile de zapada nu sunt inca stabillizate.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90