930 x122 grota rece

scuter

Trebuie permis şi pentru scutere şi ATV-uri

Posesorii de scutere şi ATV-uri din Argeş vor fi nevoiţi în curând să aibă permis de conducere pentru a-şi mai putea conduce vehiculele. Şi asta deoarece Codul rutier va suferi modificări importante din 19 ianuarie 2013, când noile reglementari din legislatia rutieră vor intra în vigoare. Legea  prevede că, începând cu 19 ianuarie, persoanele care nu deţin permise de conducere din nicio categorie trebuie să susţină un examen teoretic şi unul practic pentru obţinerea permiselor din categoria „AM” „A1” şi „B1” pentru mopede, scutere, ATV-uri şi alte autovehicule dotate cu motoare de capacitate mică a căror viteză nu depăşeşte 45 de kilometri pe oră, iar capacitatea cilindrică nu este mai mare de 50 de centimetri cubi.

Examenul pentru obţinerea permiselor de categorie „AM”, „A1” şi „B1” poate fi susţinut, conform legii, începând cu împlinirea vârstei de 16 ani. Proba practică în acest caz constă într-un test de îndemânare susţinut în poligon.

Peste 200 de argeşeni au în „dotare” astfel de vehicule şi vor fi obligaţi să deţină permis de conducere pentru a putea circula cu ele pe drumurile publice.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90