New Profesional Consult 930 x 122

    auto_002

    Trebuie „certificat de conformitate”

    Registrul Auto Român (RAR) a anunţat că începând cu 1 ianuarie 2013, pentru înmatricularea unui vehicul nou persoanele fizice şi juridice vor fi obligate să prezinte un certificat de conformitate pentru a primi Cartea de Identitate a Vehiculului.

    Cu alte cuvinte, toate persoanele care vor cumpăra autoturisme noi trebuie să solicite comerciantului certificatul menţionat mai sus, dealer-ul având obligaţia să-l elibereze pe loc.

    Certificatul de Conformitate are rolul de a atesta că vehiculul este conform cu prevederile legislative în vigoare. Conform RAR, „absenţa Certificatului de Conformitate, conduce în cele din urmă la imposibilitatea înmatriculării autoturismului.

    Comercianţii trebuie să elibereze Certificatele de Conformitate (pe care le obţin de la producători) pentru toate vehiculele care deţin omologare CE de tip. În caz contrar, se fac responsabili de eventualele probleme cauzate cumpărătorilor, ce decurg din această situaţie.

    Registrul Auto Român precizează că Certificatul de Conformitate este necesar şi în cazul vehiculelor noi care deţin omologare comunitară de tip şi care sunt achiziţionate individual din alte state. Documentul va fi, de asemenea, solicitat de la comerciant.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90