Donaris 930 x 122

ilie_barbulescu

Trei noi cetateni de onoare la Pitesti

Municipiul Pitesti va avea trei noi cetateni de onoare, toti trei urmand sa fie validati in sedinta din data de 19 mai 2010 a Consiliului Local. Este vorba de personalitati pitestene din lumea sportului care s-au remarcat si la nivel international.

Cei trei pitesteni propusi de Primarie sa primeasca titlul de cetatean de onoare sunt Doina Anton, Ilie Barbulescu si Marian Oprea.

Doina Anton este maestru emerit al sportului, antrenor al lotului olimpic al Romaniei, de mai multe ori decorata de Presedintia Romaniei pentru rezultatele deosebite. Este nascuta la Darmanesti, judetul Bacau, in anul 1957, si si-a legat activitatea de Liceul cu Program Sportiv din Pitesti.

Marian Oprea, nascut in anul 1982 la Pitesti, este unul dintre elevii sai. De asemenea maestru emerit al sportului si decorat de Presedintie, Oprea a fost campion european si mondial la juniori si vicecampion olimpic la Jocurile Olimpice de la Atena in anul 2004 (triplu salt).

In fine, Ilie Barbulescu – nascut in anul 1957 – isi leaga numele de cea mai mare performanta a fotbalului romanesc, respectiv castigarea Cupei Campionilor Europeni in anul 1986 (ca jucator al echipei Steaua Bucuresti). Barbulescu a fost si castigator al campionatului Romaniei de fotbal cu FC Arges in editia 1978 – 1979. De asemenea, a jucat si o finala a Cupei Intercontinentale, tot cu Steaua.

Municipiul Pitesti numara pana acum 42 de cetateni de onoare, printre care si doi straini (fostul boss de la Dacia, Francois Fourmont, si fostul sef al misiunii Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare in Romania, Scott Johnson).

{loadposition inside}

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3