NOR CURIER 930X122

parc

TRENULEŢUL DIN ŞTRAND VA FI PUS DIN NOU PE ȘINE

Trenuleţul pentru agrement din parcul piteștean Ştrand va redeveni la vară una dintre atracțiile principale pentru copii.

Citiți și: Vești fantastice pentru toată lumea!

Municipalitatea a decis să aloce aproape 500.000 de lei din bugetul local pentru reabilitarea căii ferate din Ştrand, astfel încât trenuleţul va fi din nou funcţional. Lucrările de reparaţii vor consta în reabilitarea terasamentului, înlocuirea traverselor de lemn şi a şinelor și completarea cu pietriş. Lungimea totală a tronsonului care urmează să fie reabilitat este de aproape 800 de metri.

Parcul Ştrand a fost reabilitat şi modernizat anul trecut cu fonduri europene, însă linia de cale ferată pentru trenuleţ nu a putut fi reparată cu bani europeni deoarece este considerată aducătoare de venituri (călătorii plătesc bilete). Potrivit reglementărilor UE, astfel de activităţi nu pot fi finanţate de Uniunea Europeană, ci de autorităţile locale.

Citiți și: Pitești. Nesimțirea în Parcul Trivale se măsoară în amenzi și puncte de penalizare

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90