pizzeria sapori  930 122

trezirea

Trezirea!

Tot primesc in ultima vreme de la o adresa de mail necunoscuta mie mesaje legate de nevoia de desteptare a poporului. Le primesc, le citesc cu un gust amar si incerc sa imi vad de treaba mea mai departe. Nu stiu insa in ce masura poporul, si aici ma refer la cetateni, trebuie sa fie cel care sa se trezeasca. Stiu insa ca poate determina o desteptare nationala prin trezirea la realitate, prin scuturarea la vot a celor ce vremelnic ne conduc.

Nu imi doresc manifestatii de strada si violente. Dar vreau ca atunci cand le sunt drepturile incalcate, cetatenii sa reactioneze prompt si sa sanctioneze corect si dur derapajele de orice fel. Nu doresc sa ajung eu ministru. Dar vreau ca ministrii care sunt in functii sa nu mai stea cu ochii la comisioane, sa nu mai fie ghiocei si sa reprezinte cu adevarat interesele poporului de care se face atat de mult caz.

De ce aduc in discutie aceste lucruri? Simplu: pentru ca nu inteleg de ce trebuie sa fie tocmai noi, romanii, oile negre ale Europei. De ce trebuie sa se minuneze europenii ca la balci cand vin la noi sau cand aud de ispravile noastre. De ce trebuie sa dam miliarde de euro la bugetul Uniunii Europene pentru a atrage mizilicuri prin proiectele pe care le facem, in conditiile in care luam alte miliarde de euro cu imprumut. De ce sa circulam in continuare pe drumuri demne de epoci demult apuse, in loc sa avem autostrazi de la un capat la altul al tarii.

M-am cam saturat sa fim aratati cu degetul de fiecare data. Noi suntem cei care nu stim ce este notiunea de demisie de onoare (vezi cazul Severin); noi suntem cei care am trimis cele mai neavenite personaje in Parlamentul European (vezi cazurile Gigi Becali si Elena Basescu); noi suntem cei in a caror tara spaga e la ordinea zilei (vezi cazurile de coruptie generalizata la toate nivelurile); in fine, noi suntem cei ce am inventat notiunea de „merge si asa” intr-o lume in care nimic nu merge daca nu e pe drumul corect.

Asa ca, da! Trezirea! Sa ne trezim din somnul mediocritatii, al compromisului, al lucrului prost facut, al clientelismului si imbecilitatii dusa la rang de virtute nationala! Altfel, vom dormi linistiti in continuare culcati pe o ureche, gandind ca suntem buricul pamantului si soarele se invarte dupa noi…

PIZZERIA SAPORI 555 222
570×90 MAIA