930 x122 grota rece

dna_stoian_miercuri20

Tribunalul Arges a decis punerea in libertate a lui Stoian si Pieca

Pitesti. 25 noiembrie 2009.
Tribunalul Arges a revocat, marti seara, masura arestarii preventive fata de fostul sef al Garzii Financiare Arges, Aurel Stoian, si fata de administratorul PIC, Gheorghita Pieca, sentinta putand fi atacata cu recurs de procurorii DNA, conform NewsIn.
In acelasi dosar se afla inculpat si finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, care a depus pe data de 24 noiembrie o cerere de conexare a dosarelor. „in baza (…)., revoca masura arestarii preventive luata fata de inculpatii Stoian Aurel si Pieca Gheorghita. Amana pronuntarea in ceea ce priveste cererea de conexare formulata de inculpatul Penescu Gheorghe Cornel, la data de 30 noiembrie 2009. Cu recurs in ceea ce priveste starea de arest si cu apel o data cu fondul in ceea ce priveste celelalte dispozitii ale incheierii”, se arata in incheierea de sedinta a sectiei penale a Tribunalului Arges.
Cornel Penescu a fost trimis in judecata pe data de 22 septembrie, intr-un dosar de coruptie, in care este implicat si fostul sef al Garzii Financiare Arges, dar si administratorul firmei PIC. Procurorii DNA Pitesti au dispus, pe data de 22 septembrie, retinerea sefului Garzii Financiare Arges, Aurel Stoian, ulterior revocat in functie de ANAF, deoarece finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, ii achita lunar o suma de bani pentru a protejarea interesele firmei PIC SA.
DNA Pitesti i-a trimis pe cei trei in judecata pe data de 15 octombrie, Aurel Stoian fiind acuzat de luare de mita in forma continuata, in timp ce administratorul PIC, Gheorghita Pieca, a fost trimis in judecata pentru complicitate la dare de mita, iar Cornel Penescu pentru dare de mita in forma continua.
In perioada 05 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2008, Aurel Stoian, in calitate de comisar sef al Garzii Financiare – Sectia Arges, a primit in mod repetat in transe lunare, mita de la inculpatul Cornel Penescu, fie direct, fie prin intermediul lui Pieca, suma de 43.000 de lei.
De asemenea, in perioada 13 iunie 2006 – 06 aprilie 2007 acesta a primit bunuri de la SC PIC S.A. in valoare totala de 1.540,58 de lei.
Patronul PIC a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie in patru procese penale.
Sursa: News In

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA