pizzeria sapori  930 122

TUDOR_PENDIUC_PSD_PITESTI

Tudore, profesorii și elevii de la Colegiul „Brătianu” și-au pierdut răbdarea!

Nu e revoltător? Piteștiul are arteziene și pavele colorate ca la iarmaroc, scumpe și kitchoase, în timp ce clădirea Colegiului Național „I.C. Brătianu” pare decupată din filmele de groază.

Cărămizile mai că se desprind, fațada stă să cadă, iar vopseaua de pe ziduri s-a cojit. Colac peste pupăză, rușinos, dar perfect legitim, un corp al clădirii a fost închis de Sanepid. Sunt ani și ani de zile de când autoritățile promit că vor repara și renova clădirea, o bijuterie arhitectonică de secol XIX. Eu, unul, nu le mai știu șirul! Profesorii și elevii și-au pierdut răbdarea! Cel mai prestigios liceu al Argeșului a fost abandonat din cauza incompetenței sau a indiferenței unor lideri politici și administrativi ale căror singure fapte sunt vorbele. Vorbe pe care le mestecă în gură ca și cum ar mesteca o gumă scuipată mai apoi pe fețele oamenilor de rând, păcăliți cu repetiție și mult, mult prea toleranți cu găștile de neisprăviți care îi conduc.

COLEGIUL_BRATIANU_DEGRADAT_1Dar, pentru numele lui Dumnezeu, când vor începe reparațiile? Când, domnule primar Pendiuc? „Proiectul este în procedură de evaluare. Sunt șapte ofertanți. Ofertanții au subcontractori. Cred că perioada de evaluare se va prelungi pentru că sunt extrem de multe formulare! Vorbim de un proiect complex!”, ne răspunde edilul. A naibii complexitate! Japonezul îți reconstruiește în patru zile o autostradă distrusă de cutremur, iar la noi e nevoie de patru ani sau mai mulți ca să te-apuci de-o lucrare! Dacă abia acum se evaluează (de către o comisie de la „Brătianu”), gândiți-vă, dragi elevi și profesori ai Colegiului, cât mai aveți de așteptat! Tudor Pendiuc ne precizează că speră ca evaluarea să fie gata în câteva săptămâni. După cele câteva săptămâni, de vor fi câteva, iar nu mai multe, urmează licitația electronică pentru stabilirea constructorului. Ulterior licitației, cum des se întâmplă la români, nu este exclus ca vreunul dintre perdanți să conteste rezultatul. Iar la ce bani sunt puși la bătaie (cam 70 de miliarde de lei vechi, după cum afirmă Pendiuc), tare mi-e teamă că va fi inevitabilă contestația. Și uite-așa se-ntinde pelteaua, timp în care clădirea se degradează văzând cu ochii.

E-adevărat, Primăria a prins în bugetul municipal de anul ăsta 8 miliarde de lei vechi pentru începerea lucrărilor. Dar după ani și ani în care a „transpirat” stând cu brațele încrucișate! Încrucișate și așteptând o finanțare de la Banca Mondială care nu a mai venit. Altele erau prioritățile administrației Pendiuc. O arteziană cu cântec, de pildă, e sensibil mai importantă decât bâtrânul Colegiu de pe băncile căruia au ieșit olimpici internaționali și oameni de stat, nu-i așa, domnule primar? „Vom aloca suficienți bani pentru ca într-un an și jumătate sau doi lucrările să se termine. Vom face demersuri și la Compania Națională de Investiții pentru ca și de acolo să vină fonduri”, ne mai spune Tudor Pendiuc. Să se termine? Dar nici n-au început! Anul ăsta? Doar printr-o minune! Bani de la București? De unde pe foamea asta bugetară?

Kaia 555×222
Pizza Sapori Italia 570 90