NOR CURIER 930X122

salvamont_salvare

Turista cazuta in prapastie pe Transfagarasan

Pitesti. 08 august 2010.
O turista a fost grav ranita, duminica, dupa ce a cazut intr-o prapastie de aproximativ 30 de metri din masivul Fagaras, in apropiere de Transfagarasan, un elicopter SMURD fiind solicitat sa intervina la locul incidentului pentru a o transporta pe femeie la un spital din Capitala.

Potrivit directorului Serviciului Salvamont Arges, Ion Sanduloiu, femeia se afla pe munte impreuna cu alţi prieteni, iar la un moment dat a cazut de pe o poteca, in zona dintre Cabana Capra si Cota 2.000, in apropiere de Lacul Capra. Dupa apelul de urgent de la 112, o echipa de salvamontisti a coborat in rapa pentru a-i acorda femeii primul ajutor si pentru a o scoate din prapastie. Salvatorii montani au gasit-o pe turista ranita in stare de semiconstienţa, dupa ce a cazut intr-o rapa adanca de 25-30 de metri. In urma accidentului, femeia a suferit mai multe rani la cap.
„Turista a cazut sub Lacul Capra, din poteca de vara, de pe Tranfagarasan. Au ajuns la ea primii salvatori si urmeaza sa fie coborata pana la sosea. Noi am cerut si intervenţia unui elicopter SMURD. In funcţie de vreme, vom decide cum va fi transportata la spital. Daca vremea va fi nefavorabila, o sa fie preluata de ambulanţa, iar daca vremea ne va permite, o vom trimite cu elicopterul”, a declarat Ion Sanduloiu. {loadposition inside}

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90