930×122 POSADA 5

salvamontcota2000_066

Turisti rataciti in Fagaras cautati de Salvamont

Trei turisti rataciti in Masivul Fagaras de peste 12 ore sunt cautati, luni dimineata, de salvamontistii din Arges si de jandarmii montani, operatiunile de salvare fiind ingreunate din cauza vremii nefavorabile.La operatiunile de cautare participa deja opt salvatori, care incearca sa ii localizeze pe turistii disparuti, urmând ca, in functie de evolutia situatiei din teren, efectivele sa fie suplimentate.

Salvamontistii din Arges ajutati de Jandarmii Montani de la punctual Arefu continua si la aceasta ora cautarile celor trei turisti din Curtea de Arges rataciti in Masivul Fagaras. Conform informatiilor oferite de familile turistilor la numarul de urgenta 112, cei trei au peste 50 de ani si la ultima legatura telefonica se aflau in zona Caltun, sub Varful Negoiul din Fagaras. Noaptea trecuta salvamontistii argeseni n-au reusit sa dea de urma acestora, iar in aceasta dimineata cautarile au reânceput. Cautarile sunt ingreunate de vremea nefavorabila, acum la munte sufla vântul si ploua puternic, iar temperatura a scazut noaptea trecuta pâna la + 4 grade Celsius. In plus niciunul din turisti nu au semnal telefonic.
Desi se cunoaste cu aproximatie zona in care se afla, din cauza ca sunt dispersati, doi fiind impreuna si un al treilea separat de ei, localizarea este mai dificila. Interventia este ingreunata si de conditiile meteo, intrucât in cursul noptii a plouat, iar acum este ceata. Potrivit sefului Salvamont Arges, turistii au plecat pe traseu duminica, destul de târziu. Ulterior s-au despartit, iar doi dintre ei au coborât in zona Piscu Negru, dar pentru ca celalalt nu reusise sa ajunga la locul de intâlnire, au urcat din nou dupa el. Initial, cei doi au reusit sa comunice telefonic cu salvamontistii, dar ulterior nu s-a mai putut lua legatura cu ei.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570×90 MAIA